HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtató, ne aludj!

ferenck 2015.02.06. 08:30

A számítógépekhez hasonlóan, a 3D nyomtatóknak is a kihasználatlan gépidő az egyik legnagyobb és legbosszantóbb problémája. Az online világban a 2000-es évek elején, a grid és az elosztott számítások elterjedésével jöttek rá sokan, hogy tétlen gépek önkéntes – és szigorúan virtuális – átengedésével, megosztásával rengeteg egyébként kárba vesző kapacitás hasznosítható. Több közösségi és más projekt alapul ezen a koncepción; működnek is.

Ha ott működik, miért ne válna be a 3D nyomtatásban?

Úgy tűnik, eddig bevált. Különféle kezdeményezések keretében próbálják világszerte optimalizálni a profi és – kisebb mértékben – az otthoni printereket. A 2013 tavaszán Amszterdamból indult 3D Hubs a legismertebb, egyre népszerűbb a célra felajánlott legközelebbi „alvó” gépeket megtaláló, prototípuskészítésre specializálódott kaliforniai Fictiv, és a svájci Fabnami is hasonló elvek szerint működik.

rinkak1_1.jpg

A Távol-Kelet egyik vezető 3DP szolgáltatója, a tokiói (shibuyai) Rinkak is csatlakozott az optimalizáló trendhez, a cég a kihasználatlan gépidő hasznosításával (3D Printing Partner Program) bővíti kínálatát. A program továbbítja a megrendeléseket a résztvevő 3DP gyártók közül bárkinek, aki profi 3D nyomtatóval (Stratasys FDM és PolyJet rendszerei, 3D Systems „full-color” CJP, SLA és SLS rendszerei, EOS SLS gépei stb.) rendelkezik. Mivel 100 százalékosan egyiket se használják ki – jó, ha 50 százalékosan –, nyilvánvalóan rengeteg a felajánlható kapacitás. Mindenki jól jár: a megrendelő csak a programmal kommunikál, a gyártó csak a gyártásra fókuszál, a többit a Rinkak intézi (természetesen a shibuyai cég is jól jár).

rinkak2_1.jpg

A rendszert könnyű kezelni, semmiféle speciális szoftver nem kell hozzá, csak webböngésző. Minden szükséges információt megtalálunk az egyszerű felhasználói felületen, az érdeklődő gyártóknak néhány kérdésre kell válaszolniuk: cég neve, címe, hozzáférhető nyomtatók típusa, milyen anyaggal dolgoznak stb.

Címkék: trendek szolgáltatások Japán 3D Hubs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr617144567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása