HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Azték motívumok nyomtatott gyűrűkön

ferenck 2015.01.22. 08:30

3D modellezőalkalmazásokkal egyre inkább személyes ízlésünk szerint dolgozhatunk ki tárgyakat, kulturális örökségünk, hagyományaink viszont még nincsenek az opciók között. Ezen igyekszik változtatni a 2012-ben alapított mexikói Ideaz3D.

A cég a 3DP specialista Javier Munguia és a korábbi tech-újságíró Cesar Rodriguez szellemgyermeke. Övék volt az ország első 3D nyomtatásboltja és bemutatóterme, sokféle szolgáltatást (prototípuskészítés, modellezés, nyomtatás stb.) kínálnak baráti áron. Folyamatosan növekednek, több boltjuk van már, ők voltak a MakerBot első mexikói értékesítői, oktatási tevékenységet is folytatnak, most pedig első saját appal, az Ancestros 3D-vel jelentkeztek.

ancestros1.jpg

Az alkalmazás több sablon közötti választást kínál a felhasználónak. A modellek között ékszereket (gyűrűk, karkötők, nyakláncok) és kiegészítőket (amulettek stb.) találunk. Miután kiválasztottunk egyet, az app lehetővé teszi, hogy három ősi mexikói kultúra, az azték, a maja és a jaki elemei alapján tervezzünk például gyűrűt. A kész tervből az app .stl fájlt generál, amit vagy otthon, vagy egy 3D szolgáltatónál nyomtatunk ki.

ancestros2.jpg

Az app első generációja Mexikó kulturális örökségére összpontosít, de az Ideaz3D bővíteni fogja a repertoárt, és a jövőben más ősi civilizációk motívumait is rávihetjük ékszerekre, tárgyakra: atlantiszit, babilonit, egyiptomit, kínait, japánt, görögöt, rómait, vikinget, inkát stb.

ancestros3.JPG

A cég a MakerBottal és a Shapeways-zel is tárgyalásokat folytat az app hasznosításáról: az alkalmazás egyrészt MakerBot kompatibilis lesz – a Thingiverse-re már fel is töltötték, másrészt a Shapeways-en keresztül is lehet majd használni. Jelenleg azon dolgoznak és gyűjtenek anyagi forrásokat, hogy minél szélesebb rétegek használhassák ingyen, és hogy jusson el az oktatásba.

Címkék: alkalmazások dekoráció kulturális örökség Mexikó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1007095279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása