HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott terminál bitcoinos fizetéshez

ferenck 2015.01.14. 11:30

A bitcoint népszerűsítendő, Ricardo Ferrer német vállalkozó és társai a digitális pénzzel történő fizetésre alkalmas terminált nyomtattak, és ajánlottak fel hannoveri kereskedőknek, akik éltek is a „minden egyben” lehetőséggel, és használják boltjaikban. Ferrer gépet és ingyenes internetkapcsolatot szolgáltat nekik. Elégedettek vele.

pey3.jpg

A Pey hasonlít a bankkártya-olvasókhoz. A tranzakciós költségek miatt a kereskedők viszont jobban szeretik a készpénzes fizetést, mint a hitelkártyásat. Innen jött az ötlet: a vásárlónak ne kelljen készpénzt tartania magánál, és a kereskedő se fizessen sokat a tranzakcióért. A két törekvés pont a bitcoin-jellegű megoldásokban találkozik – gondolta Ferrer, és a munkához látott. Tervezőkkel, techszakemberekkel dolgozik együtt; a bitcoinos tranzakció-folyamat leegyszerűsítésével, Nexus 7 telefonokkal kezdték, az Android szoftvert úgy írták át, hogy feldolgozza a fizetést. A szoftver után jött a hardvertervezés és nyomtatás. Nagyon odafigyeltek, hogy a tesztek során a terminállal okostelefonjuk NFC-rendszerén (near field communication) keresztül kis hatótávolságban kommunikáló fogyasztók pozitív felhasználói élményben részesüljenek. Így történt.

pey1.jpgpey2.jpg

Megihlette őket az Apple Pay egyszerű használata is: a tranzakciót felgyorsító megoldást, egy iBeacon eszközt építettek a rendszerbe. Jelenleg a második változaton (prototípuson) dolgoznak, amely Nexus helyett Raspberry Pin alapul. A Pi platform több opciót kínál a szoftver módosításához, és más részleteket is finomíthatnak vele: a terminál NFC-antennáját, az iBeacon implementálását. Magát a hardvert mutatósabbra alakítják át, az új változat szintén 3D nyomtatással nyeri el végső formáját. Mindezek mellett a Pey-nek van iOS appja is. A terminál masszív promótálása 2015 tavaszán várható.

Címkék: kereskedelem innovátorok bitcoin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr967071983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása