HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Életnagyságú Honda motort nyomtatott egy new yorki művész

ferenck 2015.01.12. 11:30

Gyakran látunk hatalmas nyomtatott tárgyakat, többek között fűnyírót és épületeket. Tudjuk róluk, hogy egyik-másik garázsméretű printeren készül. De mi van akkor, ha közönséges desktop géppel akarunk a megszokottnál nagyobb dolgokat nyomtatni?

A New Yorkban élő kanadai Jonathan Brand erre tett kísérletet, és sikerrel járt: elkészítette egy 1972-es Honda CB 500 motor életnagyságú, 208x81x128 centiméteres utánzatát. A járművön ugyan nincs valódi motor, vezetni sem lehet, de ezzel együtt gyönyörű darab, lélegzetelállító munka.

honda1.jpghonda3.jpg

Brand mindig erről a motorról álmodozott, viszont sose volt annyi pénze, hogy vegyen egyet. Aztán jött az ötlet: ha már nem vásárol, akkor legalább printel egy Hondát. Amikor három éve eldöntötte, nem sokat értett még a 3D nyomtatáshoz. Kapcsolatba lépett az Ultimakerrel, elmondta a tervet, a gyártó pedig rendelkezésére bocsátotta a kivitelezéshez szükséges eszközöket. Azért választotta őket, mert akkoriban a 3D nyomtatás talán leginnovatívabb cégéről és a legnagyobb nyomtatófelületű, ráadásul nyílt forráskódú gépekről volt szó.

honda2.jpghonda4.jpg

A munka nagy része többszáz átlátszó vékony lemez megtervezéséből és nyomtatásából állt. A printeléshez PLA-t használt. A milliméter vékony részeket aprólékos műgonddal olvasztotta össze, hegesztette egymáshoz, de a teljes motorhoz még így is 18 kiló nyomtatóanyag kellett. Megérte, mert a végeredmény magáért beszél.

Címkék: motor művészet PLA Ultimaker

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr907061937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

narkoholista 2015.01.13. 11:12:15

Amennyit raforditott penzt es energiat vehetett volna siman egy ilyen old scool mocit siman.Az teny hogy igenyes gyonyoru munka!
süti beállítások módosítása