HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatott szobor a Játékkészítőben!

ferenck 2014.12.21. 17:29

Az új magyar színházi szuperprodukciónak kikiáltott, A Játékkészítő című zenés akciómesének nyomtathatott 3D technológiával élethű szobrokat a FreeDee Kft., a hazai 3D nyomtatás egyik vezető szereplője. Az ötletet a szükség hívta életre, mégpedig azért, mert a színdarab főszereplője, Alföldi Róbert, azaz a játékkészítő maga is játékszerré változik az előadás néhány jelenetére. A darab népszerű szereplői pedig a XXI. század adta technikai lehetőségeket kihasználva jelennek meg élethűen a Tüskecsarnokban egyfajta modern panoptikumként.

kar1_1.jpg

Az önmagunkról mintázott, 3D nyomtatott szobor, azaz a MiniMe nem újdonság, ez az iparág egyik legnépszerűbb szolgáltatása a nem szakmai felhasználók körében. A világban a családi portréktól, ultrahangos csecsemőszobrokon át, híres emberekig sok példát láthatunk a szolgáltatásra. A FreeDee is már 2013 óta kínálja ezt a látványos és igazán személyes terméket műtermeiben és rendezvényeken egyaránt. A Játékkészítőnek Alföldi Róberttel együtt 5 szereplőjét rendkívül látványos jelmezükben szkennelte be a csapat, úgy mint Aranykát, a Malacot, Hüvelyk Matyit és Petit.

kar2_1.jpg

A szobrokat a MakerBot 3D nyomtatóikon készítették el. Közülük a MakerBot Z18 képes különlegesen nagy, akár 45 cm magas tárgyak nyomtatására. Az egy színben kinyomtatott szobrokat utólag festették, a kész modelleket pedig az előadások során lehet megtekinteni a Tüskecsarnokban.

kar4.jpg

„A 3D nyomtatás egyre elterjedtebb a színházi és filmes szakmai körökben. A mozivásznon már szinte minden esetben találkozhatunk nyomtatott kellékekkel, és ennek megfelelően a Magyarországon forgatott hollywoodi produkciók is gyakran keresnek meg minket ilyen jellegű megrendelésekkel” - nyilatkozta Simó György, a FreeDee Kft. ügyvezető igazgatója – „A mérnökök mellett, a kreatív szakmákban is hihetetlen előny, hogy a 3D nyomtatásnak köszönhetően elképzeléseinket órákon belül tartós, minőségi kivitelezésben vehetjük a kezünkbe. Nagyon élvezzük ezeket a megbízásokat, hiszen egy varázslatos világ részesévé válhatunk rajtuk keresztül mi is. Igazi élmény a Játékkészítő stábjával együtt dolgozni és bízunk benne, hogy csak egyre több hasonlóan izgalmas projektben lehet részünk.”

kar5.jpg

Amennyiben Ön is kedvet kapott, hogy készüljön Önről hasonló szobor, a FreeDee-nél bármikor rendelhet magának a 4 centiméteres portrétól egészen a 45 centis szoborig bármit.

kar7.jpg

 

kar8.jpg

 

kar9.jpgkar91.jpgkar92.jpgkar93.jpgkar94.jpgkar95.jpgkar96.jpgkar97.jpgkar98.jpgkar99.jpgkar991.jpgkar992.jpgkar993.jpgkar994.jpg

Címkék: színház Alföldi Róbert FreeDee Simó György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr997002353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása