HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Használt nyomtatók a vállalati szektorban?

ferenck 2014.12.12. 08:30

A Gartner friss felmérése szerint terjed a 3D nyomtatás üzleti felhasználása, főként új termékek feltalálásánál, illetve gyártási folyamatok javításánál számolnak a technológiával, ami a kiadásokat is csökkenti, végtermékek előállítási költségét például legalább 4 százalékkal. Az alábbi kép azt mutatja be, hogy a cégek mire használják ma a 3D nyomtatást.

gartner2_1.jpg

Az additív megoldásokat sokan szeretnék alkalmazni, a gépek magas ára viszont kifejezetten hátráltató tényező, ezért ódzkodnak többen a kezdeti beruházásoktól. Csúcskategóriás Stratasys és 3D Systems desktop nyomtatók 16 ezer dollárba is kerülhetnek, a Stratasys rendszerei 2 és 500 ezer dollár közötti áron szerezhetők be.

Az EMS Engineering and Manufacturing és más vállalatok szerint a kiadásokat jelentősen csökkentené, ha az ismert megoldások, például az eBay vagy a Solidoodle mellett kialakulna a használt nyomtatók és szkennerek piaca. Elő is álltak egy saját raktárral, amelynek összes darabját tesztelték és minőséggaranciával látták el. Üzleti ajánlatuk a gépek telepítését és karbantartását, valamint a technológia oktatását is tartalmazza.

gartner_1.jpg

Ha a kezdeményezés beválik, a példát többen követik, és megizmosodik a piac, az árak kevésbé fogják hátráltatni a 3D nyomtatás elterjedését.

Címkék: gazdaság Gartner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr366975451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása