HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatásalkalmazások a jövő légjármű-iparában

ferenck 2014.11.24. 08:30

A légjármű-ipar azon szektorok egyike, amelyek leghamarabb elkezdték adaptálni a 3D nyomtatást és a gyors prototípuskészítést. A Boeing például 22 ezernél több alkatrészt printelt 2013-ban. A technológiával csökkentik a gyártási költségeket, könnyebbek lesznek a repülők, és ha könnyebbek, kevesebbet is fogyasztanak.

legjarmu.jpg

Vivek Saxena, az ICF International technológiai konzultációs cég egyik alelnöke érdekes adatokra hívta fel a figyelmet: az additív gyártás jelenleg a világ gyártópiacának csak 0,0002, míg a 150 milliárd dolláros légjármű-iparnak 0,002 %-a. Előrejelzése szerint a nyomtatott repülőalkatrészek piaca tíz éven belül eléri a 2 milliárd dollárt.

Öt potenciális alkalmazást emelt ki: repülőgép-szárnyak, komplex motor-alkatrészek, az űrben, például NASA-expedíciókon „on-demand” készülő részek, személyzet nélküli légi rendszerek, 3D nyomtatás, mint szolgáltatás (3D Printing as a Service, 3DPaaS).

Címkék: trendek üzlet repülő alkalmazások NASA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr146926487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása