HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Műkezet tervezett magának egy kilencéves kisfiú

ferenck 2014.11.21. 08:30

Aidan Robinson bal alkar nélkül született, születése óta különféle szabvány műkarokat viselt, amelyek vagy túl drágák voltak, vagy nem működtek elég jól.

child1.jpg

Tavaly nyáron részt vett a gyerekek designoktatásával foglalkozó san franciscoi KIDmob egyhetes Superhero Cyborg Camp workshopján. A workshopot olyan gyerekeknek találták ki, akiknek hiányzik valamelyik végtagjuk. Az egész hetet egyedi művégtagok tervezésével töltötték.

child2.jpg

Önkéntesek és szakértők segítségével Aidan egészen különlegeset talált ki – a műkar egyes részei játékokból állnak, másokat nyomtatni kell hozzá. Multifunkcionális: kanalat és villát fog meg, hegedül és teniszezik vele, legozásra tudja használni, a Wii-t is kontrollálja. Esztétikailag ugyan elmarad az ismert orvosi műkaroktól, viszont praktikusabb.

child3.jpg

A táborban ismerte meg a 3D nyomtatást, terve pedig annyira megtetszett az Autodesknél dolgozó Coby Unger designernek, hogy az felajánlotta a segítségét, és nyomtatható változatot készített belőle.

Címkék: művégtag Autodesk

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr76919679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerberus 2014.11.22. 04:03:27

Miért fehér a kommentablak szövege?? Semmit nem látni a leírt szövegből!!

Gerberus 2014.11.22. 04:10:39

És akkor a lényegről is: Egy esztétikailag kézre hasonlító művégtag csak akkor (lenne) praktikus, ha ugyanazokat a funkciókat tudná, mint az igazi (lásd csillagok háborúja), mivel ezek azonban egyelőre csak kísérleti fázisban vannak használhatóság szempontjából egy modulárisan működő, cserélhető adapterekkel felszerelhető művégtag sokkal praktikusabb. A kézre hasonlító művégtag jelenleg inkább csak esztétikai megjelenéskor lényeges (lásd Szili Katalin sajtótájékoztatóit).
süti beállítások módosítása