HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Saját gyógyszereket nyomtathatunk tíz év múlva

ferenck 2014.11.03. 08:30

A 3D nyomtatás orvosi alkalmazásai közül a művégtagok és a fogászati implantátumok a legismertebbek, leglátványosabbak. Természetesen más területeken is egyre merészebben kísérleteznek, amelyek közül az észak-angol Central Lancashire Egyetem (Preston) személyre szabott és olcsó, „on demand” gyógyszerprintelése tűnik a legforradalmibb megoldásnak.

Egyelőre a szabadalmaztatásra beadandó technikán dolgoznak, annyit lehet tudni róla, hogy a gyógyszertárakban és kórházakban kapható gyógyszerek nemcsak nyomtathatók vele, de a nyomtatás a beteg egyéni szükségletei szerint kivitelezhető. Pont azt kapja, ami akkor és ott kell neki.

gyogyszer.jpg

A kutatók az eredetit helyettesítő, speciális gyógyszer-polimer nyomtatószálat fejlesztettek hozzá. Megállapították, hogy az új anyaggal jó minőségű gyógyszer-tabletták printelhetők. A technológiával sokat spórolhatunk, és még többet nyerhetünk: csökkennek a gyártási költségek, személyre szabhatók lesznek a gyógyszerek – állítják. Orvoson és betegen egyaránt segít.

A fejlesztők szerint gyógyszergyártók és kórházak öt éven belül használhatják, széles körben pedig egy évtizeden belül terjedhet el.

Címkék: orvosi gyógyszeripar innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr76857815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása