HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Manhattani bolt, ahol nyomtatott fülhallgatókat árulnak

ferenck 2014.08.12. 08:30

Semmi új nincs a személyre szabott, tehát fülméretünkhöz és más partamétereinkhez passzintott zenehallgató eszközökben. Viszont akad velük egy komoly probléma: igen drágák, áruk az ezer dollárt is meghaladhatja. A New Yorki Normal startup ezen az állapoton próbál változtatni – a cég júliusban vezette be egyénre méretezhető fülhallgatóit az amerikai piacon. 3D nyomtatással készülnek, természetesen sokkal olcsóbbak mások hasonló termékeinél.

Az egyedi darabok a leendő tulajdonos fülét megörökítő fényképek alapján kerülnek kidolgozásra. A megrendelő a Normal mobil appjával fotózza le mindkét fülét, aztán elküldi a képeket, a cég mérnökei pedig megtervezik az adott személyre méretezett fülhallgatót.

normal-ny-store-3d-printed-earbud-shop-2.png

Múlt héten még egyet újítottak: Manhattan-ben kiskereskedést nyitottak, ahol a vásárlók személyesen jelennek meg, lefényképezik a fülüket, hét szín közül választhatnak, dönthetnek a kábel hosszáról, csatlakozó színéről stb. A darabokat a Stratasys Fortus 250mc gépén nyomtatják ki, áruk 199 dollár, 48 órán belül kézhez is kapjuk őket. (Egyelőre tíz printert használnak, a shopot pedig „modulárisan alakították ki.”)  

A bolt azonban nemcsak ezért érdekes. Járókelők állnak meg előtte, mennek be és nézik meg, hogyan működik a 3D nyomtatás, hogyan szerelnek össze egy fülhallgatót.

normal-ny-store-3d-printed-earbud-shop-7.jpg

„Az a jó a Normalban, hogy egyszerre bolt, gyár és központi iroda” – nyilatkozta Nikki Kaufman ügyvezető igazgató. Úgy véli, óriási lehetőségek rejlenek a nagy árcsökkenést hozó, valamire specializálódott 3D nyomtatásban. Komoly áttörést vár és hangsúlyozza: a technológiát boltjukban használják először fogyasztói cikkek tömeges gyártására.

Címkék: szolgáltatások fejhallgató innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr756595803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása