HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Térhatás lézervágással

ferenck 2014.07.17. 08:30

Maxime Beauchemin amerikai művész munkái szépen szemléltetik, hogy lézervágással mennyire életszerűvé, kvázi térhatásúvá alakíthatók 2D-s alkotások. Maga a lézervágás automatizált anyagszétválasztási eljárás, amelynél a vágáshoz szükséges hőenergiát a lézersugár adja. Leggyakoribb ipari alkalmazásai szerkezeti acélok, alumínium és rozsdamentes lemeztáblák, illetve -csövek, idomacélok megmunkálása, darabolása.

Beauchemin munkamódszere egyszerű: a Google képkeresőben nagyméretű, színes és fekete-fehér természeti formák (például fák) után kutakodik. A képet valamelyik szerkesztőbe (Pixlr stb.) importálja, és addig módosítja, amíg teljesen fekete-fehér lesz. Elvégzi a további szükséges változtatásokat, korrigálásokat, és máris jöhet a lézervágó, aztán az utómunkálatok (lakkozás stb.).

Birodalmi lépegetővel kezdte, utána viszont hétköznapibb, efemer valóságok, természeti formák, Escher hullámfelületei, növények és fák ihlették meg.

Munkái a Thingiverse-en tekinthetők meg, a lézervágáshoz előkészített tervfájlok le is tölthetők.

lezervagas3.jpglezervagas4.jpglezervagas1.jpglezervagas2.jpg

Címkék: művészet lézer

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr146479635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

battore · http://www.battore.com 2014.07.17. 22:14:33

Ez szuper, de hol van a térhatás? Az, hogy az anyagnak vastagsága van? Meg miért fehérrel írok világosszürke alapra? Ezt állítsátok már át pls:)
süti beállítások módosítása