HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az ékszernyomtatást meghatározó öt trend

ferenck 2014.07.14. 11:30

A 3D nyomtatás tökéletes technológia az ékszerkészítéshez. Tervezői kreativitás, egyedi darabok olcsóbb és gyorsabb kivitelezése – a kettő kombinációja már-már végtelen lehetőségekkel kecsegtet. Az iMaterialize összeszedte a szakterület fejlődése mögötti öt meghatározó trendet.

ekszer_1.jpg

A következő trendekről van szó:

  1. A 3D nyomtatás „aranykora”: a tervezők nemcsak műanyagból, hanem már nemesfémekből is nyomtathatnak. Mivel a munkaköltség csökken, alkalmi vásárlók is megengedhetik maguknak az ékszereket.
  2. A személyre szabás a norma: a 3D nyomtatással a felhasználó kontrollál, saját specifikációi szerint tervezhet, a termék úgy jut el hozzá, hogy közben ki sem mozdult otthonról. A Jweel és a hozzá hasonló szolgáltatások jóvoltából könnyű és szórakoztató ízlésünk szerint alakítani egy-egy ékszert. Szöveget, szavakat, betűket és formákat adhatunk hozzá. A kiválasztott tervrajz többféle fémből (arany, réz, rozsdamentes acél, ezüst, titán) nyomtatható. Egy másik szolgáltatás, a Morpheus hagyományos kőfaragást és a 3D nyomtatást kombinálja össze. Csak fényképet kell feltölteni, például egy gyűrűről, a többi már a szolgáltató dolga.
  3. 3D nyomtatott divat-kiegészítők: a gyorsan változó divatvilág számára ideális, hogy a 3D printing csökkenti az ötlet kidolgozása és a terméken történő utolsó simítások közti időt. Rengeteg ruhát, ékszert és más divattárgyat nyomtattak már.
  4. Geometria ihlette tervezés: a 3D nyomtatás művészet és technológia „házassága”, így nem csoda, hogy nagyon jól mutatnak a geometriai és a természetes (szerves és szervetlen) szerkezetek által inspirált ékszerek.
  5. Ékszer fénykép alapján: remek programok és appok, például az Autodesk 123D Charmr alkalmazása közvetlenül a fénykép alapján tesz egyedivé ékszereket.

Címkék: trendek szoftver ékszer szolgáltatások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr926474543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása