HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D képalkotás egyszerű szöveges parancsokkal

ferenck 2014.05.07. 14:30

A német szoftverfejlesztő BrainDistrict ingyen letölthető „Text-to-3D” programjával kezdőktől a szakemberekig bárki gyönyörű 3D modelleket, jeleneteket és környezeteket alkothat egyszerű szöveges parancsok begépelésével. Szórakozásra, játéktervezésre, oktatási céllal és 3D nyomtatáshoz egyaránt használható. A program a BrainDistrict 3D modellező és renderelő RaySupreme 3D technológiáján, fejlesztői platformján alapul. Egyelőre Mac OS X és Windows 7, 8 oprendszerekkel működik, de már dolgoznak a mobiltelefon-, tablet- és televízió-változatokon is.

textto1.jpg

Működése nagyon egyszerű: a felhasználó bepötyögi az eszébe jutó képet, például „rakj egy üvegasztalt a padlóra”, vagy „tegyél fel egy Marilyn Monroe fotót a falra.” A szoftver felhőszámítás-alapú szövegrenderelő szolgáltatása a leírást 3D képpé konvertálja. Tartalomkönyvtárban válogathatunk is tárgyak között, amiket aztán hozzáadunk a képhez. A tárgyak szöveges utasításokkal mozgathatók, színük, méretük és anyagok változtatható. A felhasználó további objektumokkal gazdagíthatja az adatbázist, és élményeit is megoszthatja másokkal.

textto2.jpg

„Mindenki szereti a 3D-t, de csak nagyon keveseknek áll módjukban 3D jeleneteket és képeket alkotni. Ez megváltozik, most már bárkinek lehetősége nyílik rá, és hamarosan arra is, hogy percek alatt sima gépeléssel mobilon, tableten és más készülékeken hozzon létre 3D dolgokat. Célunk, hogy az összes angolul beszélő személy szabadon kiélhesse kreativitását. Szórakoztató 3D jelenetek renderelésével a felhasználók szöveges és beszédutasításokkal készíthetnek játékokat, rövid filmeket. Örökre megváltozik a user és a 3D grafika közti interakció” – nyilatkozta Markus Moenig, a BrainDistrict alapító-igazgatója.

Szavai arra utalnak, hogy a „csak szöveg” után beszédalapú változatot is terveznek.

Címkék: szoftver innovátorok 3D modellezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr576127936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása