HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tervezzen nyomtatható autót!

ferenck 2014.04.16. 11:30

A 2007-ben alapított arizonai (Phoenix) Local Motors hobbi feltalálók és profi tervezők, mérnökök, „maker-ek” globális közössége, mikrogyárak nemzetközi hálózata. A napokban érdekes felhívást tettek közzé: nyomtatott autó tervezésére írtak ki versenyt. Magára a printelésre a Nemzetközi Gyártótechnológiai Bemutatón (IMTS), szeptember 9. és 14. között kerül sor Chicagóban. A verseny május 13-án zárul, a győztest május 30-án hirdetik ki.

car1.jpg

A Local Motors januárban együttműködési szerződést írt alá az Egyesült Államok Energetikai Minisztériumának Oak Ridge-i Nemzeti Laboratóriumával (ORNL). Az együttműködés célja nyomtatott autók gyártásához vezető technológia fejlesztése. Olyan technológiáé, amellyel a tervezés és a kivitelezés tempója is megváltozna. A laborban hibrid (additív és szubsztraktív) módszerekkel hoznak létre egy gépet, amit a teljes méretű és működő jármű nyomtatásához használnak majd fel. A versenyfelhívással ezeket a kutatásokat akarják felgyorsítani. Ki kell találni a legalkalmasabb szerkezetet, hogy mikor és milyen anyagokat használjanak, hogyan lehet legjobban összerakni az egészet.

A tervkövetelmények: a négykerekű autóban legyen két ülés, akkumulátor, legyen szélvédője, a külsőbe, belsőbe és az egész szerkezetbe be kell integrálni az egyetlen nagyobb részben történő nyomtatáshoz szükséges főbb elemeket és funkciókat. A tervezőknek oldal-, elülső és hátsóképet, kivitelezési ábrát kell beadniuk, illetve le kell írniuk, hogy elképzelésük miért hasznos és innovatív. A versenymunkákat a Local Motors közösség bírálja el, a győztesről független panel dönt. A panelt Bre Pettis, a MakerBot ügyvezető igazgatója és a Local Motors igazgatósági tagjai vezetik.

car2.jpg

A győztes jutalma 5 ezer dollár, valamint az IMTS-en részt vehet az első autó nyomtatásán. Az ezerdolláros „Innováció Díjat” maximum öt, a Local Motors közösség szintén ezerdolláros különdíját egy versenyző nyeri el.

Címkék: autómodell MakerBot Maker mozgalom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr766041477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása