HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

„Csináld magad” otthoni csokinyomtató

ferenck 2014.02.24. 11:30

A csokoládé felettébb érdekes és komoly kihívásokkal járó nyomtatóanyag. Nyúlóssága (viszkozitás) és a hőmérsékleti feltételek miatt nagyon pontosan kell ellenőrizni, irányítani a vele végzett munkafolyamatokat. Olvadáspontja 30 és 32 fok között van, és miután visszahűlt a szobahőmérsékletre, ismét megszilárdul. Annak ellenére, hogy kipréseléséhez (extrudálásához) elég szűkösek a lehetőségek, izgalmas dolgokat lehet kihozni belőle. Ha megfelelő mértékben kontrolláljuk a hőmérsékletet, tökéletes matéria 3D nyomtatáshoz.

csoki1_2.jpgcsoki2_2.jpg

Jonathan Keep, angol keramikus a Delta Ceramic 3D printer megalkotója a médiumban rejlő lehetőségek határait feszegeti. Hosszú ideje foglalkozik csokinyomtatással, és kidolgozott egy olcsó és egyszerű, otthon is alkalmazható printelési technikát. Gépének extruderét kerékpárpumpával és szódaszifonnal generált légnyomással működtetett fecskendővel helyettesítette. Az így keletkező nyomás elegendő és kontrollálható. Keep először a csoki újbóli megkeményedését segítő fóliára, kártyára, kerámiára nyomtatott az új technológiával.

csoki3.jpg

Mivel a pumpa, a szódasüveg és a fecskendő alkotta nyomtatófej bármely RepRap típusú géphez hozzákapcsolható, bővülnek a csokoládéban rejlő lehetőségek.

Címkék: csináld magad csokoládé nyomtatók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr625828576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása