HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Láthatatlan emberek

ferenck 2014.02.21. 08:30

A Chail Worldwide reklámügynökség, az ENSZ Menekültügyi Hivatala és a szöuli Művészeti Múzeum közös munkájának eredményeként 3D nyomtatással készült miniatűr figurákkal igyekeznek felhívni a figyelmet Dél-Korea „láthatatlan embereire”, az országba érkező pakisztáni, szíriai, burmai stb. menekültekre. 2013-ban majdnem 7 ezren kértek és mindössze 370-en kaptak politikai menekült státuszt.

invisible1.jpg

Ugyan Dél-Koreában élnek, de szinte senki nem vesz róluk tudomást. A kezdeményezés célja ennek megfelelően a figyelemfelhívás volt, hogy egy – február 6. és március 2. közötti – kiállítás keretében a szélesebb nyilvánosság is megismerje sorsukat.

invisible2.jpg

Az elmúlt két hónapban tizenkét személyről készítettek fényképet, majd a képek alapján 3D szobrocskákat nyomtattak. Ezzel párhuzamosan mélyinterjú formájában, videón is megörökítették őket.

invisible3.jpg

A szobrokat a szöuli Művészeti Múzeum „rejtett” tereiben – lépcsőknél, polcokon, párkányokon – állították ki. A látogatóknak meg kell keresni a darabokat, és miután megtalálták őket, mobiltelefonjukat a szobrokon lévő QR/NFC kódokkal összekapcsolva, meghallgathatják egy-egy menekült történetét.

Címkék: művészet interaktivitás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr405824415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása