HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Borsmenta Energia

ferenck 2014.02.11. 11:30

A dél-dakotai Borsmenta Energia (Peppermint Energy) a napenergia jobb, gazdaságosabb felhasználására dolgoz ki megoldásukat. Zászlóshajójuk a hordozható FORTY2 rendszer különféle alkalmazások (világítás, gyógyszerek és élelmiszerek hűtése, laptop) áramellátásához elegendő energiát nyer ki a napból.

Brian Gramm társalapító először nagymennyiségű újrahasznosítható energiában gondolkozott, aztán változtatott az alapkoncepción. Szokásos elektromos hálózatok helyett célszerűbb ott generálni energiát, ahol használjuk, a fogyasztó pedig bárhova viheti magával a miniatűr erőművét.

forty2.jpg

„Bizonyos helyzetekben, például irodaépületekben a napenergia nagybani használata a megoldás. De a leggyakoribb mindennapos dolgokhoz nem kell sok áram” – fogalmazta meg szemléletváltását Gramm.

Az otthoni lehetőségek mellett, helyett igyekezett globálisan gondolkodni. A hordozható erőmű olyan helyeken is tökéletesen működhet, mint például a földrengés sújtotta Haiti.

forty21.jpg

A prototípuskészítéshez, fejlesztéshez és tesztekhez a Stratasys Fortus 3D nyomtatóit használták. A csaknem méternyi FORTY2-hoz kellett is egy ilyen robusztus technológia, masszív printer és az a lehetőség, hogy menet közben bármikor módosíthatnak a rendszeren. Gazdaságossági szempontból sem volt mindegy: a Stratasys FDM technológiájának köszönhetően 250 ezer dollár előállítási költséget spóroltak meg. A fejlesztés során döntötték el, hogy nem kell hálózati kapcsoló, és a rendszer is összezsugorodott az eredeti tervekhez képest. A FORTY2 végül bőröndméretű lett.

forty23.jpg

A helyszíni teszteket Haitin végezték, ahol azóta is használják, akárcsak Tanzániában és Sierra Leonéban.

Címkék: innovátorok Stratasys FDM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr225753143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása