HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csokiportré

ferenck 2014.02.04. 11:30

2011-ben a dél-angliai Exeter Egyetem kutatói megalkották a világ első 3D csokoládéprinterét. A Choc Creator nevű gép a gyors prototípuskészítés elvei szerint rétegezi bármilyen formába a csokit. Fecskendő-szerű, könnyen fel- és újratölthető fejet használ, különféle típusú csokoládékat tehetünk bele.

A technológiát az teszi egyedivé, hogy a felhasználó megtervezheti és elkészítheti a saját termékét” – nyilatkozta Liang Hao, a Choc Creator mögötti Choc Edge vállalat vezetője.

csoki1_1.jpg

Legújabb nyomtatószolgáltatásuk tetszés szerinti formák létrehozása csokoládéból. Akár arcokat is printelnek. A megrendelőnek csak el kell küldenie e-mailben egy képet magáról, vagy akiről akar, a többit elvégzi a Choc Creator. Három változat, ét-, tej- vagy fehér csokoládé közül választhat. Az árak 50 és 80 font között mozognak.

A szolgáltatás népszerű, a vásárlók elégedettek a minőséggel. A Choc Creator bármilyen lapos felületre, például süteményre és biszkvitekre is tud nyomtatni, sőt, 2D-s portrékat is készít rizspapírra.

csoki2_1.jpg

Nem könnyű csokoládéval dolgozni, mert a megmunkálás pontosan betartott melegítési és hűtési ciklusokat igényel. Ezeket a változókat gondosan be kell integrálni a 3D nyomtatási folyamatba. A fejlesztők új hőmérsékletszabályozó és melegítőrendszerrel oldották meg a nehézségeket.

A gép továbbfejleszthető, elvileg más anyagokat is nyomtat majd. Liang és kollégái egyébként azért választották a csokit, mert könnyen hozzáférhető, olcsó és nem veszélyes, ráadásul a felhasználatlan anyag sem vész kárba – megesszük.

Címkék: csokoládé

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr825714766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása