HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D modellünk videojátékhős lesz

ferenck 2014.01.13. 08:30

A CES-en a Nikon standjának látogatói megismerkedhettek a cég csúcstechnológiáival, például az Alexx Henry Studios-szal közösen fejlesztett xxArray kamerarendszerrel. A rendszer segítségével részletes 3D modellt készíthetünk magunkról, másokról.

A Nikon technológiája videojátékba tudja integrálni a modellt, azaz a látogató pedig úgy játszhatott, mintha tényleg benne lenne a játékban.

A rendszer 68 kamerával (D5200, D5300) felszerelt fényképezőfülke. 360 fokban egyetlen felvétellel képes 15,4 gigapixeles egészalakos 3D képet, néhány másodperc alatt pedig többet készíteni.

A képekből három számítógép alkot 3D modellt, az avatárokra maximum két órát kellett várni. A szkennelés annyira részletes, hogy elvileg 14 millió poligon is generálható. Ahhoz viszont, hogy a játékprocesszor kezelni tudja, a számot 100 ezer körülire kellett csökkenteni.

A következő lépésben a 3D képhez digitális drótvázat kapcsolva válik lehetővé, hogy az avatár élethűen mozogjon (szaladjon, ugorjon, repüljön, táncoljon) a képernyőn. Egyedüli hiányosság, hogy az arc egyelőre még nem animálható.

Eddig is tudtuk, hogy sok mindent tehetünk fotorealisztikus 3D modellünkkel, a Nikon „videojáték-átértelmezése” viszont új dimenziókat nyithat meg a szórakoztatóiparban.

Címkék: játék avatárok 3D modellezés játékfigurák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr725755493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása