HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

MakerBot újdonságok: három printer, alkalmazások, digitális áruház

ferenck 2014.01.09. 11:30

Bre Pettis, a MakerBot vezérigazgatója három új nyomtatót mutatott be a fogyasztói elektronika nagy seregszemléjén, a Las Vegasi CES-en.

A Replicator Mini új modell, kisebb és olcsóbb a többinél. Wifi kapcsolattal rendelkezik, beépített kamerája jóvoltából pedig nyomon követhetjük a munkafolyamat fejlődését és a képeket megoszthatjuk közösségi hálózatokon. MakerBot desktop és mobil appokon keresztül férhetünk hozzá, azaz telefonról is el lehet indítani a nyomtatást. Extrúdere kivehető, könnyen cserélhető, detektálja, ha a gépben nincs nyomtatószál, és jelzi az alkalmazásoknak. Tavasszal lesz megvásárolható, ára 1375 dollár.

makerbot1.jpg

Az ipari nyomtatást megcélzó Replicator Z18 az eddigi legnagyobb MakerBot gép. Egyszerre több tárgy printelhető vele, 3,5 hüvelykes LCD kijelzője van, wifin, Etherneten és USB-n csatlakoztathatjuk, a nyomtatást beépített kamerával figyelhetjük. Munkaterülete nagyméretű modellek printelését teszi lehetővé. Szintén tavasztól lehet beszerezni, 6499 dollárért.

makerbot2.jpg

A Replicator ötödik generációja is rendelkezik 3,5 hüvelykes kijelzővel, beépített kamerával, wifi kapcsolattal. Munkaterülete 11 százalékkal nagyobb, mint a Replicator 2-é. Az extrúdert könnyű kivenni belőle. Pár héten belül a boltokba és 2899 dollárba kerül.

makerbot3.jpg

„A három modell valójában ugyanaz a gép, különféle, fogyasztói, prosumer és ipari minőségben” – nyilatkozta Pettis, majd bejelentette a cég digitális áruházát, ahol 99 cent és 9,99 dolláros bevezető áron vásárolhatók tárgyak. Mindezek mellett oktatóprogramot is indítanak, valamint partneri kapcsolatba léptek a 3D szenzorgyártó Softkinetic-kel. Az együttműködés célja a „holnap futurisztikus 3D szkennereinek fejlesztése.”    

Alkalmazásparkjuk szintén megújult: okostelefonos appal távolból is lehet figyelni a gépet, közvetlen integráció a Thingiverse-szel, desktop alkalmazás a MakerWare szoftverhez stb.

„Nemcsak nyomtatókat gyártunk, hanem komplett 3D printing platformot hozunk létre” – összegzett Pettis.

Címkék: szolgáltatások alkalmazások nyomtatók MakerBot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr465744887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása