HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újraértelmezett monogramok

ferenck 2014.01.02. 08:30

A kereszt- és vezetéknév kombinált első betűiből személyes logók készültek; zsebkendőre varrták, ékszerekbe vésték, papírra nyomtatták. Most viszont úgy tűnik, a New Yorki Ultravirgo Creative stúdió jóvoltából a történelmi monogram új értelmet kap. Mymo projektjük a posztmodern kor kontextusába helyezi: a betű-, szám-, vagy betű és számkombinációk kulcstartókon, díszeken, nyakláncon és más ékszereken jelennek meg. A darabok 3D nyomtatással készülnek, három opció, ezüst, rozsdamentes acél és kerámia közül választhatunk.

monogram1.jpg

A folyamat felettébb egyszerű. A kombinációból a Mymo Creator a Shapeways-en keresztül kinyomtatható 3D-s képet készít, amit aztán rátehetünk a kulcstartóra, nyakláncra stb. A karaktereket magunk választjuk ki: például keresztnevünk kezdőbetűje mellé egy emlékezetes nap vagy évforduló, vagy akárminek a számát odatesszük. Miután megtekintettük a képet, kiválasztjuk az anyagot. Az ezüst nyomtatott viaszformában, majd csiszolással nyeri el alakját. A kerámia printeléséhez kerámiaport és ragasztót használnak, és természetesen égetik és fényezik is. A rozsdamentesacél-változat ragasztóval megkötött acélporból, némi bronz hozzáadásával készül.

monogram2.jpgmonogram3.jpg

Az Ultravirgo ékszertervező, de inkább design és brandépítő cég. Általában nem gyártanak díszeket, profiljuk vállalatok és szervezetek segítése ötleteik kommunikálásában. Ezúttal viszont – a Shapeways jóvoltából – a kismennyiségű gyártás is valósággá vált.

Címkék: design ékszer

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr555699771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushup 2014.01.03. 12:53:36

ez ölég sokáig tartott ... gimis koromban csináltam ilyeneket (blokk axonometriában, más-más nézetből más-más betűt mutat). 20 éve érettségiztem :D
süti beállítások módosítása