HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatóanyagok piaca 2018-ban

ferenck 2013.12.09. 14:30

A Markets and Markets piackutató és konzultációs cég jelentése szerint a 3D nyomtatóanyagok globális piaca 2018-ra meghaladja az évi 400 millió dollárt (408,5 millió).

A szerzők négy anyagtípust különböztetnek meg: műanyagokat, fémeket, kerámiákat és egyebeket (fa, viasz, papír stb.). Műanyagokat főként fogyasztási cikkek gyártására, fémeket magas szintű precizitást igénylő iparágakban (légjármű- és hadiipar, autógyártás, orvosi és fogászati technológiák), a kerámiákat a lakberendezésben és a művészetekben használják.

Jelenleg a műanyagok, elsősorban az ABS és a PLA iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet. Az utóbbi öt évben drasztikus növekedést tapasztalhattunk, és a trend folytatódik: a 2012-ben 70,5 millió dollár volt a bevétel, 2018-ra 209,6 milliót prognosztizálnak, 19,9 százalékos átlagos évenkénti növekedéssel.

A fémnyomtatás nagyon költséges, így az alkalmazások a közeljövőben is főként a „csúcskategóriás” iparágakra korlátozódnak. Mivel a kerámiák és egyéb anyagok relatíve olcsón beszerezhetők, mindkét nyomtatóanyag-típusnál komoly keresletnövekedés várható.

anyagok.jpg

A 2012-es bevételek 68 százaléka Észak-Amerikában és az Ázsia és Csendes-óceán térségben (ebben a sorrendben) generálódott. Országokra bontva az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, az Egyesült Királyságban és Németországban a legnagyobb a kereslet.

Észak-Amerika és az Ázsia és Csendes-óceán térség versengése a közeljövőben is folytatódik. Megőrzik piacvezető pozíciójukat. Ázsia és a Csendes-óceán térség várható 27,6 százalékos átlagos évenkénti növekedése messze meg fogja haladni Észak-Amerikáét. Európa számára jó hír, hogy 15,7 százalékos átlagos évenkénti növekedéssel az öreg kontinens is lehagyja Észak-Amerikát.

A piac mérsékelten fragmentált, a vezető cégek mindenképpen ki akarják terjeszteni földrajzi „határaikat.” 2013 végén a 3D Systems, a Stratasys, a svéd Arcam AB és a német ExOne uralja a világpiac 75 százalékát.

Címkék: trendek gazdaság nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr205682102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása