HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ki találta fel a 3D nyomtatást?

ferenck 2013.11.28. 11:30

A „történelemkönyvek” szerint a 3D nyomtatás feltalálása három névhez köthető: R. F. Housholder 1979-ben szabadalmaztatott egy későbbi gyakorlati alkalmazás nélküli rendszert. Az SLA gép DARPA támogatással az 1980-as évek közepén megvalósított szabadalmaztatása pedig Carl Deckard (Texasi Egyetem, Austin) nevéhez fűződik. Azonban nem őket, hanem a sztereolitográfia fogalmát és egy printert 1986-ban megalkotó 3D Systems társalapító Charles (Chuck) W. Hallt szokás úttörőként emlegetni. (Magát a 3D nyomtatás fogalmat két MIT-doktorandusz használta először 1955-ben.)

bill3.jpg

A legújabb információk alapján úgy tűnik, hogy a technológiát az ötvennél több szabadalmat, köztük három 3D printing eljárást jegyző dél-karolinai feltaláló, Bill Masters dolgozta ki a korai 1980-as években. Masters egyébként nemcsak folyamatokat talált ki, hanem 3D nyomtatót is épített anno (CAMM3).

bill1.jpgbill2.jpg

Címkék: innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr35661455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása