HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Dinoszaurusz-lelet 3D nyomtatással

ferenck 2013.11.21. 14:30

Német kutatók CT szkenneléssel és 3D nyomtatással pontos másolatot készítettek egy évtizedek óta gipszkötésben tárolt dinoszaurusz-leletről. Az eljárás legnagyobb előnye, hogy gyors, minimális a kárkockázat, a lelet teljesen ép marad utána.

dino1_1.jpg

Szállítás és raktározás közbeni sérüléseket megelőzendő, a kövületeket gyakran gipszburkolatba vagy speciális „védőkabátba” teszik. Információgyűjtéshez viszont el kell távolítani róluk a gipszet és a lelet körüli üledéket. Ilyenkor könnyen keletkezik kár, sőt, össze is törhet a kőzet.

dino2_1.jpg

Ahi Sema Issever, a berlini Charité Mitte kampusz radiológusa és kollégái leszkennelték a berlini Természeti Múzeum beazonosítatlan fosszíliáját, és összehasonlították 1910 és 1927 közötti halberstadti ásatás leleteiről készült rajzzal. Több törést és károsodást vettek észre, a CT-felvétel digitális képe alapján viszont szelektív lézeres szinterezéssel sikerült rekonstruálniuk az eredetit.

Címkék: kőzetek őslénytan

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr945646475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása