HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az átlagfogyasztók még nem készültek fel a 3D nyomtatásra?

ferenck 2013.09.27. 08:30

A 3D nyomtatás mintegy 30 éves múltra tekint vissza, fontos tényezővé viszont csak az utóbbi években vált. Barack Obama elnök éveleji értékelő beszédében külön kiemelte a technológia jelentőségét, a NASA az űrben szeretne alkatrészeket, majd élelmiszert és épületeket printelni. Az anyabolygón maradva: egyre többen ismerik fel az additív gyártás diszruptív jellegét, a divattól a repülőgép-gyártásig mind szerteágazóbb területeken alkalmazzák, 3D printing cégek a tőzsdén is fontos tényezők, a rövid- és középtávú előrejelzések a jelenlegi bevételek komoly növekedését ígérik.

A Reuters alábbi videóján viszont szkeptikus hangokat is hallunk, mégpedig az egyéni felhasználás szintjén. Úgy vélik, a nappaliban – telefon, televízió, hagyományos nyomtató stb. mellett – még nincs hely 3D printereknek. Pete Pachal, a főként a közösségi médiára fókuszáló híroldal, a Mashable tech-szerkesztje szerint a gépek és a nyomtatóanyagok magas ára mindenképpen akadályozó tényező. Ugyanakkor azt is kiemeli, hogy a jelenlegi közvélekedés szerint nyomtatott tárgyakra egyelőre még nincs annyira szükségünk, mint például papírra. Ha pedig printelve akarunk valamit, egyszerűen (on- vagy offline) felkeressük a legközelebbi szolgáltatót. Egyre többekben merül fel ez az igény, ami viszont nem jelenti automatikusan azt, hogy az illetők rögtön be is akarnak szerezni egy gépet.

Cube1.jpg

A desktop nyomtatók áresése az első komoly lépés az áttöréshez. A 3D Systems Cube-ja tökéletesen betölti ezt a szerepet, közelebb viszi a technológiát az átlagfogyasztóhoz. A széleskörű lakossági szintű felhasználásig viszont a hivatalok, kisvállalatok és boltok nyomtatóvásárlásai és szolgáltatásaik jelentik a legfőbb növekedést.

Címkék: trendek Cube

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr15528650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása