HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robotangolna

ferenck 2013.09.23. 08:30

A New Orleans Egyetem kutatói az amerikai haditengerészet támogatásával angolnaformájú, a hal mozgását utánzó robotot fejlesztenek. A részben 3D nyomtatással készülő autonóm tengeralatti jármű (autonomous underwater vehicle, AUV) gép még nincs teljesen kész, az eddigi eredmények viszont mindenképpen bíztatók. A humán személyzet nélküli AUV rendeltetése, hogy nagy távolságokat tegyen meg – akár veszélyes környezetben is –, és hírszerző, megfigyelő, felderítő tevékenységet folytasson. Az információt úgy kell összegyűjtenie, hogy közben ne detektálják.

eel1.jpg

A kutatók a Stratasys 3D nyomtatótechnológiáját, egészen pontosan az Objet Eden platformot használták a gyártási kihívások megoldására, a robot hidraulikus teljesítményének optimalizálására. Figyelembe kellett venniük, hogy a végtermék többek között kamerával és hőmérsékletszenzorokkal is fel lesz szerelve. Olyan egyedi vízálló „bőrt” kellett kialakítaniuk, amely sekély vízben sem akadályozza a mozgást. A nyomtatott komponensek áttetsző FullCure 720 polimerből készültek. Az eredetileg Objet PolyJet nyomtatóra fejlesztett anyag biztosítja, hogy a részek egyszerre legyenek masszívak és könnyűek.

eel2.jpg

A 3D technológiák miatt sokkal gyorsabban haladtak és olyan elemeket is sikerült elkészíteniük, amelyekre hagyományos megoldásokkal képtelenek lettek volna. Több vízmentes bőrt és a robot mozgását is tesztelték mindaddig, míg a sok iteráció után el nem készültek a végleges tervvel és a működő prototípusokkal.

Címkék: robot Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr235526429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása