HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott minirepülő

ferenck 2013.09.16. 08:30

Az amerikai légierő egyik kutatólaboratóriumában három diák (Nathan Kidder, Ben Rhoads és Brian Jackson) eldobható miniatűr légi járművet (DMAV) tervezett és nyomtatott ki két MakerBot Replicator 2X gépen. 16 dolláros műanyagot és ráolvasztásos (FDM) technológiát használtak hozzá.

A gép azért egyedi a többi FDM-eljárással készült repülőhöz képest, mert nincsenek benne a szerkezeti integritást célzó belső merevítések, így – azokkal ellentétben – nem is függ tőlük.

repulo.jpg

A Discovery Lab projekt vezetői abból a koncepcióból indultak ki, hogy repülőgépek gyorsan és olcsón gyárthatók 3D nyomtatással. A diákoknak kiadták a feladatot: készítsenek működő repülőt.

A program első öt hetében prototípusokat terveztek és printeltek. Öt javítást követően döntöttek egy terv mellett, amiről úgy gondolták, hogy a kész modell tud majd repülni.

Az első repülő a földbe csapódott, a módosított második viszont több alkalommal landolt sikeresen.

„A tesztekkel demonstráltuk, hogy az olcsó additív technológia működő opció a repülőgép-gyártásban” – nyilatkozta Kidder.

Címkék: repülő FDM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr865513547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása