HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

CT-képből 3D modell

ferenck 2013.09.13. 11:30

A 3D Systems tegnap indította el orvosoknak és egészségügyi kutatóknak mérték szerinti 3D modellezést garantáló felhőszámítás-alapú szolgáltatását. A Bespoke Modeling felhasználói bármilyen méretű CT (számítógépes tomográfiai), MRI (mágneses rezonanciás) szkennelésből (képből) és mindenféle DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) adatból közvetlenül és gyorsan hozhatnak létre, tölthetnek fel, tekinthetnek és oszthatnak meg, valamint nyomtathatnak ki teljes színben (full-color) látható – 3D-s anatómiai modelleket. A havi 30 dollártól induló szolgáltatással egyszerűbbé válik a betegspecifikus 3D adatok kezelése.

A szolgáltatáshoz „használati utasítást” is adtak. A folyamat négy lépésből áll.

bespoke1.jpg

A DICOM adatok feltöltése az első – mihelyst végeztünk vele, a BM 3D modellé konvertálja az eredeti adatokat.

bespoke2.jpg

A második lépés a feltöltött adatok szerkesztése – nézőpontot választhatunk, szűrhetünk (például csak valamelyik csontot vagy szövetet akarjuk megtekinteni) stb. A képet feljavíthatjuk, eltávolíthatunk felesleges adatokat, felcímkézhetjük, logót tehetünk rá, megjegyzéseket fűzhetünk hozzá.

bespoke3.jpg

A harmadik lépés a modell megosztása és letöltése. Az adatok bármilyen böngészőből és platformon (iPhone-ról, iPad-ről és androidos mobilokról is) megnézhetők.

bespoke4.jpg

Az utolsó lépés a ZPR- vagy STL-formátumú fájlok kinyomtatása.

A DICOM fájlok STL modellé alakítása open source, ingyenes szoftverekkel is néhány lépésben lehetséges. Ezeken a lépéseken vezet végig a 3D Akadémia által összeállított egészségügyi 3D nyomtatás útmutató, amelyet a CT felvételek átalakításáról és az orvosi 3D nyomtatott modellek felhasználásáról szóló cikkükből le is tölthetünk.

Címkék: orvosi 3D modellezés 3D Systems felhőszámítások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr725509341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása