HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szabadalomfront: mi lesz 2014 után?

ferenck 2013.07.24. 14:30

A Shapeways főtervezője, Duann Scott szerint a 3D nyomtatás fejlődését több kulcsfontosságú szabadalom lassítja. Csakhogy e szabadalmak egy része 2014-ben lejár. Scott a lézeres szinterezést hozza fel példaként: jelenleg csak drága, többszázezer dolláros ipari nyomtatók vásárolhatók ebben a kategóriában. Kevesen engedhetik meg maguknak ezeket a gépeket, 2014 februárjától – a szabadalom lejártától – viszont komoly áresésre számíthatunk. Ráadásul lézeres szinterezéssel tömegtermelésre is alkalmasabb formák nyomtathatók, mint a jelenlegi olcsóbb printerekkel.

lezerszintering.jpg

Ugyanez történt az FDM (fused deposition modelling, ráolvasztásos modellezés) technológián alapuló nyomtatókkal. A szabadalom elévülését követően robbanásszerű növekedés, drasztikus (százezrek helyett ezrek vagy párszáz dollár) áresés ment végbe, beindult a kreativitás. A piac is bővült: sok olcsó printert ma már Kínában gyártanak.

Címkék: szabadalom lézeres szinterezés Shapeways

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1005421677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása