HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott Chicago

ferenck 2013.07.16. 11:30

Egyre több építész él a 3D nyomtatás lehetőségeivel, hoz létre CAD-adatokból remek házmodelleket. A Chicago Építészeti Alapítvány 2009 óta az észak-amerikai nagyváros épületeinek modelljét készíti el. Céljuk, hogy a lakók jobban megismerjék környezetüket, illetve a jövőre vonatkozó inspirációt merítsenek. Partnerük a helyi Columbian Model & Exhibit Works.

chicago1_1.jpg

A metropolisz összes helyszínét, szerkezetét leíró adatokat különféle forrásokból szedték össze. Az épületek formájának és meghatározó jegyeinek pontosításához a 3D fájlokat (a Google SketchUp-ot használva) légi felvételekkel hasonlították össze.

chicago2.jpg

A munkamenet a következő: a modelleket kiigazítása után a sztereolitográfiával történő printelés következik, egyetlen masszív blokk helyett rétegről rétegre haladva. A gépből kivett épületeket ultraibolya tárolóedénybe helyezik, ahol kisebb simításokat végeznek a gyantán, végül pedig lecsiszolják, légtelenítik és lefestik.

chicago3.jpg

30 négyzetméternyi területre ezernél több épületmodell jut. Az Alapítványnak otthont adó 17 emeletes Santa Fe Building nyomtatása 20, Chicago egészéé 1600 órát (több mint 650 napot) vett igénybe. A projekt tipikus work-in-progress, azaz folyamatosan alakul, újabb elemekkel bővül.

Címkék: építészet sztereolitográfia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr315405961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása