HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ötéves kortól 3D nyomtatást tanulnak a brit gyerekek

ferenck 2013.07.09. 08:30

A 3D nyomtatás és a robotika is része lesz az Egyesült Királyság ezen a héten bejelentésre kerülő új iskolai tananyagának. A cél, hogy a gyerekek szert tegyenek saját termékek (számítógépes) megtervezéséhez szükséges készségekre, és a gyakorlatban is használják a gyártást és a gazdaságot megváltoztató technológiákat. A 3D nyomtatók az iskolai környezet mindennapos tárgyi elemeivé válnak.

2014-től az 5 és 14 év közötti tanulók naprakész technológiákat sajátíthatnak el, 3D nyomtatók, lézervágok, robotikai eszközök működését, mikroprocesszorok programozását ismerhetik meg az iskolában.

uk_1.jpg

5 és 7 év között különféle szerszámokkal és eszközökkel tanulnak szerkezeteket, tárgyakat készíteni, a tanárok megmutatják nekik, hogyan formálják azokat masszívabbá, stabilabbá. 7-től 11 éves korig elektronikus rendszerekből kapnak ízelítőt – kapcsolók, izzók, motorok áramkörökbe építésével, valamint a programozás alapjaival, monitorokkal és más perifériákkal, e rendszerek működésével és irányításával ismerkedhetnek.

A következő lépés a 3D és a matematikai modellezés alapjainak elsajátítása szkeccsek és részletes tervek készítése, alkalmazása.

Felmérések szerint az új tantervre azért is volt nagy szükség, mert az Egyesült Királyság csak úgy tudja fenntartani jelenlegi ipari szerepét, ha évente a mostaninál 10 ezerrel több fiatal szerez tudományos-technológiai diplomát.

Címkék: trendek oktatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr375396320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása