HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az első 100 dollár alatti 3D nyomtató

ferenck 2013.06.26. 14:30

A „világ első önmaga másolatát elkészítő, általános rendeltetésű gyártógépe”, a RepRap nyílt forráskódú, folyamatosan megújuló projekt. A fejlesztéseket a felhasználás, a környezet és a szükségszerűségek határozzák meg, és az evolúcióra emlékeztető folyamatnak megfelelően, biológusokról nevezik el a különféle változatokat: Darwin, Huxley, Wallace, Mandel és a legújabb, a Morgan. A tervek egy része a könnyű összeszerelhetőségen, más része stabilitáson és funkcionalitáson, vagy éppen a részekhez történő egyszerű hozzáférhetőségen alapul.

reprapmorgan.jpg

A Morgan a dél-afrikai Quentin Harley of Centurion fejlesztése. A fejlesztőt a jelenlegi modellek korlátai (megbízhatóság és ár aránya, életciklus, nyomtatás minősége) motiválták. 2011-ben kezdett el dolgozni rajta, a legfőbb problémát az jelentette, hogy Dél-Afrikában nem jutott hozzá nyomtatórészekhez, így mindent magának kellett megcsinálnia. A RepRap család többi gépéhez hasonlóan a stabilitást adó háromszög alakú keretek és a könnyebb összeszerelést biztosító kevesebb alkatrész harmóniájára törekedett.

Úgy tűnik sikerrel – ráadásul a kevesebb alkatrész eleve alacsonyabb árat eredményez. Tervei szerint, a nyomtatóplatform kivételével, a gép 100 dollárnál kevesebbe fog kerülni. Elvileg összeszerelni is könnyebb, mint az eddigi RepRap nyomtatókat.

Címkék: nyomtatók innovátorok RepRap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr765376403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása