HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Előrejelzés: a 3D képalkotás további terjedése várható

ferenck 2013.06.03. 14:30

A MarketsandMarkets piackutató cég legújabb tanulmánya szerint a 3D-s képalkotó technológiák (modellezés, szkennelés, renderelés stb.) piaca 2018-ig 26,7 százalékkal nő, az akkori éves bevételek világviszonylatban elérik a 9,82 milliárd dollárt. Összehasonlításként: 2013-ra 3,01 milliárdot prognosztizálnak.

A legújabb trendek alapján egyértelmű, hogy a média- és szórakoztatóiparban, a honvédelemben és biztonsági megoldásoknál, az építészetben és a mérnöki alkalmazások terén egyre nagyobb igény mutatkozik e technológiák iránt. A legtöbb iparágban és vállalatnál áttérnek a 2D-nél élethűbb – és a fogyasztó, üzleti igényeknek is jobban megfelelő –3D képalkotásra.

marketimaging.jpg

A tanulmány kitér az additív gyártásra is: 2012 és 2017 között 13,5 százalékkal, 3,5 milliárd dollárra nő az éves (globális) bevétel. A fejlődés legfőbb hajtóerőit az új és jobb technológiákban, a kormányok anyagi támogatásában, a bővülő alkalmazási területekben, az olcsó és gyors termékfejlesztésben, egyénre szabható termékek könnyebb előállításában látják. Egyes országok szabályozási környezete, anyagtulajdonságok fejlesztés közbeni jellemzése, folyamatirányítási és -megértési problémák lehetnek a hátráltató tényezők.

Címkék: trendek gazdaság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr425340739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása