HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jobb gázálarc 3D nyomtatással

ferenck 2013.05.30. 08:30

A tűzoltók sikere elsősorban két tényezőtől függ: mennyire tudnak levegőt venni, illetve mit látnak a helyszínen. A brit Design Reality e szempontokat figyelembe véve készítette el az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma és az Egyesült Államok tűzvédelmi szervei számára egy új gázálarc prototípusát. Több anyag nyomtatására alkalmas Objet260 Connex printert használtak hozzá.

gazalarc1.jpg

Mivel az Egyesült Államokban új biztonsági szabályozás lépett életbe, figyelembe kellett venniük, hogy a széndioxid-belégzés 1 százalék alatt maradjon, tehát az eredeti gázálarc légzőkészülékét át kellett alakítaniuk. A CAD és a sztereolitográfia fájlokkal hétfőre készültek el, míg a működő prototípuson most is dolgoznak, pénteken küldik el az Egyesült Államokba tesztelésre.

Úgy tűnik, sikeres munkát végeztek – az eddigi adatok alapján a széndioxid-belégzést 0,75 százalékra csökkentették, és az új gázálarccal jobban lehet látni is.

Címkék: alkalmazások CAD sztereolitográfia prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr515332731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása