HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott kerékpár-alkatrészek

ferenck 2013.05.08. 08:30

A coloradói Russ Kappius, a hegyi kerékpárok szerelmese, több verseny győztese évek óta foglalkozik a biciklik kerékagyával. Azt akarja elérni, hogy a kétkerekű járgányok gyorsabbak és kényelmesebbek legyenek, jobban „reagáljanak” a vezetőre.

Új rendszerben kezdett el gondolkodni, és a vonatkozó szabadalmak átnézése után rájött: teljesen szűz területen tapogatózik. Kidolgozott egy tervet (nagyobb kerékagy, jobb teljesítményű meghajtó), majd fiával, a szintén hegyi kerékpár rajongó Brady-vel hagyományos gyártóberendezéseken barkácsolva, elkészítették a kerékagy első változatát.

kappius.jpg

Csakhogy ez a módszer nem tűnt se hatékonynak, se gazdaságosnak. Rájöttek, hogy módosítani kell a terven (amin a későbbiekben folyamatosan, eddig legalább tízszer változtattak). 2011 végén felfedezték a 3D nyomtatást, azon belül is fémek közvetlen lézeres szinterezését (direct metal laser sintering, DMLS). Sikerrel jártak: az EOS GmbH gépeivel az alkatrészeket a terveknek megfelelő pontossággal és részletességgel nyomtatták ki.

Cégük, a Kappius Components tavaly száz kerékagyat adott el, 2014-ben pedig ötszázzal számolnak. A felhasználói visszajelzések kifejezetten pozitívak.

Címkék: kerékpár alkalmazások lézer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr935231922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása