HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás finn iskolákban

ferenck 2013.04.30. 08:30

Olli Nuuttila, Pyhtää finn kisváros polgármestere a „globális 3D nyomtatás lázra” hivatkozva, azzal a javaslattal állt elő, hogy az észak-európai ország iskoláiban is kezdjenek el 3D printereket használni.

A „3D nyomtatása hatása nagyobb lehet, mint az interneté” érvelést átvevő Nuuttila szerint a technológiát az iskolarendszerbe kell integrálni, és a legjobb, ha a diákok minél fiatalabban megismerik. Természetesen nem önmagáért, hanem a benne rejlő lehetőségekért, különféle területeken való alkalmazhatóságáért. Több tantárgyhoz nyújtana komoly segítséget, kevésbé izgalmas témák iránt is felkeltené a gyerekek érdeklődését.

finnorszag.jpg

Barack Obama januári évértékelője, amerikai, új-zélandi stb. iskolai kezdeményezések után, a polgármestere terve is a közeljövő egyik fontos trendjét vetíti előre: a 3D nyomtatás az oktatásban is komoly, egyfajta „közvetítő” szerephez jut.

Címkék: trendek oktatás Obama

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr185222418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása