HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2008 óta nő a 3D szolgáltatások piaca

ferenck 2013.04.04. 08:30

A 2008-ban kitört pénzügyi válság a 3D nyomtatáshoz és a gyors prototípuskészítéshez kapcsolódó szolgáltatások amerikai piacát csak rövid ideig befolyásolta negatívan. Az iparág gyorsan magára talált, a technológiai fejlődés, az árcsökkenés és az új alkalmazások következtében a bevételek folyamatosan nőnek – áll az Egyesült Államok különböző ipari szegmenseire specializálódott piacelemző cég, az IBISWorld beszámolójában.

2008 és 2013 között az éves bevételek átlagosan 10,3 százalékkal emelkedtek, összesítve megközelítik a 800 millió dollárt (799,5 millió). A legrosszabb esztendőt, a 11 százalékos csökkenést hozó 2009-et követő évben a piac ismét növekedni kezdett, ami azóta tart, ráadásul a növekedés üteme is nő. A pozitív tendencia az IBISWorld szerint olyan innovatív vállalatok tevékenységének köszönhető, mint például a 3D Systems vagy a Stratasys.

2018.jpg

A 3D nyomtatás fejlődésének egyik legfontosabb hajtóereje a gyors prototípuskészítés (idő- és költségcsökkenést eredményező) elterjedése. Mivel a prototípuskészítés a termékfejlesztés alapja, és a gyártótevékenység az ipar egyik kulcstényezője, a következmények egyértelműen pozitívak.

2008 óta rengeteg 3D nyomtatással dolgozó startupot (Shapeways, Ponoko stb.) alapítottak; termékeik egyre jobb minőségűek, egyedibbek és olcsóbbak. A szolgáltatások iránti igény növekedésével a következő években a fogyasztói piac is „nagykorúvá érik.” Az elemzés két területet emel ki: az egészségügyet és a repülőgépgyártást. Az előbbi – egyedi műszerekkel, hallókészülékekkel, fogpótlásokkal és más implantátumokkal –már a jelen, utóbbi pedig a közeljövő lehetőségeit (gépek súlyának csökkenése, üzemanyag-használat optimalizálása) szemlélteti.

Az IBISWorld a 2013 és 2018 közötti időszakra is növekedést, emelkedő bevételeket prognosztizál: bővül a piac, új nyomtatóanyagok terjednek el, nagyobb lesz a verseny és a kereslet.

Címkék: trendek gazdaság alkalmazások Stratasys 3D Systems Shapewys Ponoko

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr905186461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása