HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás a Holdon

ferenck 2013.03.13. 08:30

A NASA évtizedek óta a technológiai fejlesztések élenjárói közé tartozik. Az űrkutatás mellett számos kapcsolódó területtel, például 3D nyomtatással is foglalkoznak. Az IT-vezetőknek rendezett Premier 100 konferenciák egyikén a Sugárhajtómű Laboratórium, (JPL) IT főmérnöke, Tom Soderstrom a leggyorsabban fejlődő, a hétköznapokat és a piaci viszonyokat átíró technológiákról beszélt. A NASA által kitüntetett figyelemmel kísért bővített valóságot (augmented reality, AR) és a 3D nyomtatást emelte ki, rámutatva a bennük rejlő oktatási potenciálra is.

„Mindkettő nagyon hatékony lehet az oktatásban” – jelentette ki. – „A diákok így tanulhatják meg, hogyan néznek ki egyes szerszámok és készülékek, miként tervezhetők meg szoftverrel.”

nasa.jpg

A 3D nyomtatást több űrprojektjükben felhasználták, egy ideje tanulmányozzák a földön kívüli alkalmazásokat, például, hogy mi valósítható meg a Holdon. Tervek és lehetőségek felvázolása mellett, Soderstrom a laboratóriumban nyomtatott tárgyakat is bemutatott.

Címkék: trendek NASA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr455131384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása