HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott ezüstékszerek

ferenck 2013.03.11. 08:30

Ékszertervezők eddig is éltek a 3D nyomtatásban rejlő potenciállal, többek között igyekeznek kihasználni az alacsonyabb költségekkel járó előnyöket. Egy, a napokban indult új szolgáltatás tovább bővíti lehetőségeiket.     

A Shapeways ugyanis profi minőségű – prémiumkategóriás – ezüstékszerek 3D nyomtatását jelentette be. A „prémiumezüst” a minőség mellett arra vonatkozik, hogy a hagyományos kézi polírozás (fényezés) a munkafolyamat része. Ugyanakkor felhívják a potenciális érdeklődők figyelmét: polírozás közben – az élek kisimítása mellett – finomabb részletek, texturális elemek is veszendőbe mehetnek. A szolgáltatás egyelőre próbajelleggel, május 14-ig működik. Az addigi eredmények kiértékelését követően döntik majd el, hogy állandósítják vagy sem.

gyuru2.jpeg

A bejelentés értelmében elvileg minden kreatív fantáziával megáldott tervező gyártási költségek nélkül adhatja el profi minőségű ezüstékszereit. Az alkotóknak lehetőségükben áll, hogy személyes online szolgáltatás (shop) keretében feltöltsék STL, Collada, OBJ, X3D, VRML2 fájljaikat, majd értékesítsék a designt. A megrendeléseket a Shapeways nyomtatja ki.       

Az ékszerek elkészítése három lépésből áll. Először a terv kerül kinyomtatásra, nagyfelbontású 3D-s viaszprinterrel. A nyomtatott darabot folyékony gipsz-szerű kötőanyagot tartalmazó tartályba teszik. Mihelyst a folyadék megköt, a viaszdarab megolvad, láthatóvá válik a tervezett ékszer üreges, lyukacsos formája. Miután megkeményedett, folyékony ezüstöt öntenek bele, megszilárdul, és eltávolítják a kötőanyagot.

gyuru1_1.jpg

A 3D nyomtatás ékszerészeti alkalmazásait több művész munkássága szemlélteti. A japán Sakurako Shimizu például „hullámforma” mintázatú gyűrű elkészítéséhez használta a technológiát.

Címkék: design ékszer cégek ezüst alkalmazások viasz freedee viaszveszelytés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr855126427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása