HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Barack Obama a 3D nyomtatásról

ferenck 2013.02.15. 08:30

Feltalálók, tech guruk és innovatív cégek után egyre több állam is komolyan foglalkozik a 3D nyomtatással. Kína gazdasági szerepének csökkenésétől tart, ha nem tesznek meg mindent a technológia elterjesztéséért. Barack Obama pedig január 12-én tartott évértékelőjében tért ki a 3D nyomtatás korlátlan lehetőségeire.

Az elnök fontos trendváltásra is hívta fel a figyelmet. Több mint tíz éven keresztül rengeteg munkahely szűnt meg az amerikai gyártószektorban, ipari tevékenységek sokaságát helyezték ki más országokba. Mintegy három éve folyamatosan változik a helyzet, amit az 500 ezer új munkahely is jól szemléltet. Nagyvállalatok (Caterpillar, Ford stb.) „visznek vissza” munkákat az Egyesült Államokba. Hasonló jelenség figyelhető meg az infokommunikációs iparágakban is: az Intel hazai földön nyitja meg legfejlettebb üzemét, az Apple ismét Amerikában kezd el Mac-gépeket gyártani.

Obama prioritásként határozta meg, hogy az Egyesült Államok mágnesként vonzza magához az új munkahelyeket és gyártótevékenységeket. Kitért a trendet felgyorsító lehetőségekre, így értelemszerűen a 3D nyomtatásra is.

Véleménye szerint a 3D nyomtatásban megvan a potenciál, hogy forradalmasítsa azokat a gyártási módszereket, amelyekkel szinte mindent elkészítünk.

obama.jpg

Emlékeztetett rá, hogy 2012 augusztusában jelentették be: az állam 30, egy ipari konzorcium 40 millió dollárral támogatja a Nemzeti Additív Gyártás Innovációs Intézetet (NAMII). Az intézetnek az Ohio állambeli Youngstown ad otthont; az egykori lepusztult raktárépület ma már high tech kutatólaboratórium, 3D nyomtatókkal és más csúcstechnológiákkal.

Az elnök további három gyártóközpont alapítását jelentette be, valamint kérte a kongresszust, hogy támogassák tizenöt központból álló hálózat létrehozásában. Ha támogatják, a gyártás következő forradalma garantáltan „made in America” lesz.

Címkék: trendek politika gazdaság gyártótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr525097498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása