HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Google és a 3D nyomtatás

ferenck 2013.02.13. 08:30

A Google egyik legígéretesebb projektje, a bővítettvalóság-technológiát használó okos szemüveg, a Google Glass gyors prototípusait 3D printerrel, néhány óra alatt kinyomtatják. Sergey Brin társalapítón a new yorki metróban, több cégalkalmazotton pedig más nyilvános helyeken látták már a szemüveget. De vajon mik a keresőóriás 3D nyomtatással kapcsolatos tervei?

A tavaly bejelentett, kereskedelmi forgalomba valószínűleg 2014-ben (1500 dollár alatti áron) kerülő készülék mobiltelefon-funkciókkal rendelkezik, első viselésekor a felhasználó 14 különböző szolgáltatás közül válogathat majd: tájékozódhat az időjárásról, saját földrajzi helyzetéről, bejegyzett találkozóiról stb. A szolgáltatások nagy részét a user, vagy az adott szituáció aktiválja. A Google Maps például apró nyilakkal jelzi a szemüveg viselőjének a célállomásához vezető helyes irányt. A készülékkel lehet fényképet készíteni, megosztani, videokonferencián részt venni, zenét hallgatni és így tovább. A beágyazott számítógép természetesen Android operációs rendszeren fut.

googleglass.jpeg

Az innovatív technológiai megoldások alkalmazásáról ismert rövidfilmgyártó EB Studios alkotói a kaliforniai Google központban jártak, ahol a cég jövőbeli terveiről igyekeztek információt gyűjteni. Közben azt is megfigyelték, hogy a Glass projekt résztvevői hogyan használják a 3D printereket gyorsprototípus-készítéshez, a prototípusok személyre és méretre szabásához.

A világ egyik leginnovatívabb cége magától értetődően él az egyik legígéretesebb technológia adta lehetőségekkel. Kisebb-nagyobb mértékben a többiek is ugyanezt teszik – egyelőre azonban inkább csak felhasználói szinten. Nyilvánvaló, hogy érzékelik az óriási potenciált, mint ahogy a Glass projekt egyik résztvevője el is mondta a prototípuskészítésről.

Sokkal izgalmasabb kérdés, hogy megmaradnak felhasználónak, vagy előbb-utóbb ők is piaci szereplővé válnak? Az infokommunikációs technológiák történetének és trendjeinek tükrében inkább az utóbbi valószínűsíthető.

Címkék: trendek szoftver gazdaság tudomány alkalmazások személyre szabás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr535097450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása