HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ötmilliárd dolláros az éves polimerpiac

ferenck 2024.03.04. 08:00

A globális additív gyártás egyik vezető piacelemző vállalata, a VoxelMatters Research új beszámolót tett közzé a polimeralapú 3D nyomtatás piacáról. A Polymer AM Market 2023 anyagot 2023-ben állították össze, így teljes egészében a 2022-es évet elemezték.

Kiderült, hogy a polimeres 3DP-hardver, anyagok és szolgáltatások 2022-ben 5,6 milliárd dollár bevételt generáltak, és 2021-hez képest tizenkilenc százalékos volt a növekedés. Előrejelzésük alapján 2032-ben 45 milliárdos lesz az alapszintű polimer AM-piac, ami évi átlagban 23,3 százalékos növekedést tételez fel.

3dnyomtatas_elorejelzes_2.jpg

Az új adatok megerősítik a korábbi kiadás növekedési prognózisát: a polimeralapú AM mindhárom központi szegmense évente több mint egymilliárd dollárt generál. A számok szignifikánsak, mert a növekedés a 3D nyomtató eszközök és a szériák mennyiségére is vonatkozik.

Szintén a korábbi kiadással összehasonlítva, az átlagos éves növekedési ütemen (CAGR) pontosítottak. A hardver-eladások lassulása miatt az előrejelzésben valamelyest csökkentettek a mértéken, míg a szolgáltatások által generált bevételeket növelték. A változás a piacra belépő új cégeknek, a szolgáltatásokat kínáló vállalatok fokozottabb szerepének tudható be.

Egyébként mindegyek szegmens növekedése hasonló, 22,5-23,8 százalék közötti ütemű lesz a következő tíz évben. Az új elemzésben a szolgáltatási szegmens kilátásai a legmeggyőzőbbek.

2022-ben az ipari, a gépjármű, a fogyasztói és a fogászati szektor járult legszignifikánsabb mértékben hozzá a polimer AM összesített globális bevételeihez. A négy terület a piac közel felét, 48 százalékát adta. 2032-ben még fontosabb, kb. 50 százalékos lesz a szerepük.

Régiók tekintetében Észak-Amerika most és 2032-ben is az első, 2032-re 2,3 milliárdból 16,6 milliárdos piaccá válik, az EMEA (Európa, Közép-Kelet, Afrika) bevételei 1,8 milliárdról 15,8-ra, az Ázsia-Csendes-óceán térségé 1,4 milliárdról 12,4 milliárdra ugranak.

Címkék: trendek jövő üzlet ipar polimer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5418324757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása