HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Közel 110 milliárd dolláros üzlet lesz 2031-ben az ipari 3D nyomtatás

ferenck 2022.09.12. 08:00

Az Allied Market Research felmérése alapján fényes jövő vár az ipari 3D nyomtatásra: 2031-re 107,7 milliárd dolláros üzlet lesz, míg az összetett éves növekedési ráta (CAGR) esetében 21,9 százalékkal számolhatunk.

A pozitív számok két markáns trenddel magyarázhatók: egyrészt egyre nagyobb a személyre szabott, egyedi termékek iránti igény, és a 3DP tökéletes technika ezek előállításához, így pedig komoly versenyelőnyre tehet szert a rivális, hagyományos megoldásokkal szemben. Másrészt, gyorsan elfogadják a használják a 3D nyomtatóanyagokat.

3dnyomtatas_future.jpg

A beszámoló szerzői több kulcstényezőt, régiónkénti helyzetet, ipari szegmenseket, nyomtatótechnológiákat, trendeket stb. részletezve, prognosztizálnak masszív növekedést. Az utóbbi években a pandémia lassította az ütemét, és a szakképzett munkaerőből is hiány volt. Szerencsére a terület talpra állt, és 2031-ig a bizonytalan világgazdasági környezet ellenére sem várható komolyabb törés.

3D nyomtatással költséghatékony, és a hagyományos technikákkal készülteknél komplexebb, könnyebb termékek állíthatók elő. E területen a gyártószektor jár az élen, ahol prototípus- és szerszámkészítésre, valamint végtermékek gyártására egyaránt alkalmas a 3DP. A gyártószegmens után a légjármű- és a védelmi ipar következik. Ezekben lesz a legmarkánsabb a növekedés.

Régiónkénti bontásban, Észak-Amerika megőrzi vezető pozícióját, a világpiac közel felét adja most, és 2031-ben is az élen lesz. Ugyanakkor Latin-Amerikában, a Közép-Keleten és Afrikában (LAMEA) összesítve, 24,1 százalékos évi növekedés várható.

3dnyomtatas_future0_1.jpg

A technológiákat illetően, a beszámoló a komponensek (hardver és szoftver), illetve a nyomtatási eljárások jövőjét is felvázolja. A hardverszegmens a bevételek kétharmadát generálja, és ez 2031-ben sem lesz nagyon másként.

A technikákat illetően, a piac közel negyedét uraló sztereolitográfia megőrzi vezető helyét, a legnagyobb éves növekedést azonban az FDM fogja produkálni.

A mainál szélesebb körű elfogadottságot a technológia magas beszerzési ára és a képzett munkaerő hiánya akadályozza, amelyet az egyre több iparági alkalmazás ellensúlyoz.

Címkék: trendek jövő ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7217927975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása