HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Még jobb csontimplantátumok jönnek

ferenck 2024.02.12. 08:00

A személyre szabható csontimplantátumokhoz 3D nyomtatórendszereket szolgáltató amerikai A.D.A.M. (Advanced Development of Additive Manufacturing) és a neve ellenére New Yorki magánkezdeményezés Icahn Mount Sinai Orvosi Iskola együttműködési szerződést kötött. Közös céljuk az egészségügy új csontbeültetésekkel történő megújítása.

Az együttműködés keretében az A.D.A.M. és az Icahn Mount Sinai Biodesign orvosi eszközöket újító inkubátor összeadják egymás technológiáit, lehetőségeiket, hogy a csontimplantátum-beszállításoknál javítsák a betegellátás minőségét.

3dnyomtatas_csontimplant_1.jpg

Danys Gurak, az A.D.A.M. alapító-vezérigazgatója elmondta, hogy ai Icahn Mount Sinai betegellátási tapasztalatait orvosi műszereket gyártó fejlett rendszereikkel hozzák közös nevezőre.

Az Icahn Mount Sinai Biodesign szakemberei kiemelik, hogy eszközfejlesztő innovációs tapasztalataikat az A.D.A.M. 3D nyomtatási tapasztalataival kiegészülve, az együttműködés komoly egészségügyi kihívások közös megoldását vetítik előre a jövőben.

A 3D nyomtatott csontszövetek kutatásfejlesztésének nyilván új lendületet ad az együttműködés, és az A.D.A.M. új Puha Szövetek Munkacsoportja értelemszerűen puha szövetek előállításával fog kísérletezni. A közös munka fontos része még, hogy nagyrészt az A.D.A.M. pilot létesítménye, a közép-lengyelországi Siedlce városában lévő Mazóviai Regionális Kórház ad majd neki otthont.

Az együttműködés nem újkeletű, mert az A.D.A.M. a Mount Sinai Innovációs Partnerek Elementa Laboratóriumának 2022-es inkubátorprogramjában részt vett már, valamint az Icahn Mount Sinainak anyagi érdekeltségei vannak a vállalatban.

Címkék: orvosi implantátum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2418314469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása