HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás az osztrák vasútnál

ferenck 2023.09.20. 08:00

Az amerikai Chromatic 3D Materials printerek építése mellett poliuretántól szilikonig, epoxigyantáig, hőre keményedő, tartós következőgenerációs nyomtatóanyagokat fejleszt. Munkájuk elismeréseként, az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) százharminc tömőgyűrűt, valamint a cég RX-AM rendszerével nyomtatott csőmembránokat, tömítőszelencéket és szelepfedeleket vásárolt tőlük.

A Chromatic jóvoltából, az ÖBB immáron több vonatot üzemeltet ipari szilárdságú poliuretán fújtatókkal, tömítésekkel és egyéb nyomtatott alkatrészekkel.

3dnyomtatas_osztrakvasut.jpg

Júniusban az osztrák vasút a szállítási szektorban ismerős problémával szembesült: nehézséget okozott az elavult alkatrészek pótlása, beszerzése. Ekkor keresték meg az amerikai vállalatot több egyedi alkatrész prototípusaival kapcsolatban.

Pár héttel később meg is történt a vásárlás.

Az alkatrészeket eleve úgy tervezték, hogy növeljék az ÖBB gépparkjának teljesítményét, élettartamát, sőt, a rezgések csökkentésével, a kényelmet is. Arra szintén ügyeltek, hogy por és nedvesség ne szivárogjon be a kocsikba.

Az alkalmazások megkövetelték, hogy az alkatrészek mozgó járműben szorosan tömítsenek vízzel és levegővel szemben. A tartósság és a rugalmasság miatt mindegyiket, köztük az 1,5 cm vastag, sűrű és tömör falú hőre keményedő tömítéseket poliuretánból printelték.

A Chromaticra speciális anyagai miatt esett az ÖBB választása. Nem véletlenül, mert a printelt poliuretánok szilárdsága és nyomástűrése megegyezik a fröccsöntött alkatrészekével. Az anyagok szigorú teszteken mentek át.

Az ÖBB és a sikeres vasúti alkalmazások után, a cég bizakodik, hogy termékeiket és technológiájukat más igényes szállítási, repülési, védelmi és egyéb ipari alkalmazásokban fogják hasznosítani.

Címkék: vasút nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1018209791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása