HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással elevenednek meg a Disney és a Pixar új filmjének szereplői

ferenck 2023.06.20. 08:00

Június tizenötödikén mutatták be a Disney és a Pixar új filmjét, az Elemit.

A bemutatókra a karaktereket a Nexa3D nyomtatótechnológiájával, a speciáliseffektus-szakértő Gentle Giant Studios keltette eredeti nagyságban életre. Az együttműködés szép példa a fejlett 3D nyomtatás és a szórakoztatóipar gyümölcsöző és a jövőre nézve kifejezetten ígéretes együttműködésére.

3dnyomtatas_disney_1.jpg

A több mint három évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező Gentle Giant Studios adatgyűjtéssel, termékfejlesztéssel és digitális szolgáltatásokkal igyekszik kielégíteni globális ügyfélkörét. Sokan fogadták kitörő örömmel a hírt, hogy a filmkarakterekről életnagyságú nyomatok készülnek, amelyekkel világszerte lehet majd fotózkodni.

A Nexa3D vezetőségét izgalomba hozta, hogy a kreatív és kihívást jelentő projektben együtt dolgozhatnak a Gentle Giant-tel. Elmondták, hogy művészek és tervezők folyamatosan keresik teremtményeik életre keltésének hatékony módját, az eredetivel majdnem teljesen egyező végeredménnyel.

Fejlett technológiákat, például 3D nyomtatást használva, a művészek elképzelései és a valóság közötti távolság egyre szűkül, és tényleg szenzációs munkák születnek – nyilatkozta a Nexa3D marketingrészlegét vezető Nina Swienton.

A legnagyobb problémát a szűk időkeret jelentette, a bemutatókra készen kellett lenni a nyomatokkal, tehát csak gyors és pontos gépben gondolkoztak. Ekkor jött képbe a Nexa3D nagyon gyors (kategóriájában leggyorsabb) és kiváló teljesítményre képes printere.

A Gentle Giant különböző terveit két nap alatt tesztelték le, több iterációt végigfuttattak rajtuk, majd a Disney rábólintott a végleges változatokra. Azokat nyomtatták ki, és szállították időben a filmgyártóhoz. A nyomatokhoz a Nexa3D tartós és áttetsző műgyantáját használták, amellyel az óhajtott tüzes és vizes képi effektusokat is sikerült megvalósítaniuk.

Címkék: film Disney

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6518147880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása