HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hamar észreveszi egy új szoftver a fémnyomtatás hibáit

ferenck 2023.04.26. 08:00

A korábban Additive Monitoring Systems néven ismertté vált Phase3D startup elsősorban fémnyomtatásra fejlesztett a printelési hibákat gyorsan azonosító optikai monitoring szoftvert. A szoftver azért nagyon hasznos, mert segít a termelékenység és a teljesítmény csökkenésének megelőzésében.

A vállalat az Egyesült Államok Energetikai Minisztériumához tartozó Argonne Nemzeti Laboratóriummal dolgozik együtt, közösen igyekeznek megoldásokat találni a 3D fémnyomtatás globális felmelegedés elleni, gyártófolyamatok széntelenítésében történő alkalmazásaira.

3dnyomtatas_phase3.jpg

Mindezek mellett a technológiával járó tanúsítási kihívásokra is igyekeznek válaszokat adni. Ezek a kihívások főként olyan kiemelten fontos szektorokban jelentkeznek, mint a légjármű- vagy a védelmi ipar. Itt jön képbe a monitoring szoftver.

Gyártófolyamatok közben a végtermék minőségét, felületét, tulajdonságait és teljesítményét negatívan befolyásoló hibák történhetnek. A technológia fejlődésével több használható megoldást találtak ki ezek orvoslására. Sok esetben szoftverek vagy a tervezéskor, vagy a gyártásnál valósidőben figyelik és korrigálják a hibákat.

A Phase3D rendszere strukturált fénytechnológiát használva, bármilyen nyomatot roncsolás-mentesen értékel ki, bár a fejlesztők hangsúlyozzák, hogy a fémnyomtatás az elsőszámú felhasználás. Megméri minden egyes lerakott réteg magasságát, és a mérésekből következtet az esetleges meghibásodásokra. Ha szükséges, leállítja a folyamatot.

A szoftver jelenleg a porágy-fúziós és a porkötéses folyamatokkal, többek között az ExOne gépeivel és az EOS M290 printerrel kompatibilis. Egy nyomat akár több tízezer rétegből is állhat, a rétegek mérete az emberi hajszál kb. egyötöde. Képek és hő használata helyett, a Phase3D ezeknek a rétegeknek a mérésére dolgozott ki megbízható módszert.

Jelenleg az Argonne Nemzeti Laboratóriumban tesztelik a szoftver hatékonyságát. Fémnyomtatási folyamatokba szándékosan „becsempésznek” hibákat, ugyanakkor betartják a szigorú biztonsági feltételeket. A szoftvernek ezeket a hibákat kell azonosítania.

Címkék: szoftver ipar fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2118109798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása