HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robo: 3D nyomtatás az amerikai oktatásban

ferenck 2018.06.21. 08:30

A San Diego székhelyű Robo 3D nyomtatógyártó bejelentette a 2013 óta működő 3DP oktatási platform, a legnagyobb online STEM tantervek könyvtárát birtokló MyStemKits (MSK) felvásárlását. A 2 millió dolláros akvizíciót öt éven keresztül a bevételek 5 százalékával egészítik ki. (A Science, Technology, Engineering és Mathematics szavakat összevonó STEM a műszaki oktatás legfőbb diszciplínáira vonatkozik, a Kit pedig csomagot, eszközkészletet jelent.)

A könyvtárban az általános és középiskolai szintű (K-12) oktatási intézmények számára készült 3D nyomtatható, különféle szabványoknak (NGSS, CCSS) megfelelő készleteket is tartalmaz.

3dnyomtatas_robo.jpg

„A 3D nyomtatás oktatási lehetőségeit valóra is kell váltani. Azok a tanárok, akikkel beszéltünk, bonyolultnak tartják a 3DP hatékony integrálását a jelenlegi tantervekbe. Robo printereink és a MyStemKits 240-nél több leckéjével, tanárok számára történő profi fejlesztésekkel és tréningekkel viszont megalapozhatjuk a sikert” – nyilatkozta Ryan Legudi, a Robo 3D elnöke.

A bevezető szakaszban az Egyesült Államok kétszáznál több tanára használta az MSK óravázlatait. Oktatási szakemberek osztályzatai alapján, Florida államban 97 százalékos sikert ért el a 3D nyomtatókkal támogatott projektalapú tanulásban. 2017-ben a csomag kb. 2 millió dollár bevételt generált.

3dnyomtatas_robo0.jpg

„Az MSK-val forradalmasítani akartuk a 3D nyomtatók K-12-es tantermi használatát. Keményen dolgoztunk azon, hogy a kivételes tartalommal és tanmenettel támogatott 3D nyomtatás könnyen kezelhető, plug-and-play technikai élménnyé váljon. Örülök, hogy a Robo-családon keresztül valóra válthatjuk az MSK-ban rejlő potenciált. A legjobb 3DP tartalom könyvtár és a kategóriáján belül legjobb 3D printerek kombinációja új kapukat nyit a világ összes tanára és diákja számára” – magyarázza Laron Walker, a MyStemKits mögötti cég alapítója.

A Robo 3D printerei az MSK-féle kiegészítő tantervek mellett is iskolai infrastruktúrák, tréningközpontok, egyetemek és az egyre jelentősebb iskolán kívüli oktatóprogramok integráns részei. A cég bővíteni akarja jelenlétét, gépei mellé nyomtatószálakat és egyéves MSK-előfizetést, illetve online tanulási lehetőségeket szintén kínál.

Lényeg, hogy felhasználóbarát legyen minden – vallják.

(A 3D nyomtatás magyar oktatásban betöltött szerepéről itt olvashatunk bővebben.)

Címkék: oktatás innovátorok FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6714058828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása