HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Anyagfejlesztés minden szinten, robotfoci és nyomtatott csocsó Donald Trumppal és Kim Jong-Unnal – a napokban történt

ferenck 2018.06.15. 08:30

A holland Brightlands Anyagközpont több felsőoktatási és ipari szereplővel állt össze, hogy négyéves projekt keretében új polimereket dolgozzanak ki szelektív lézeres szinterezéshez (3DP), 4D nyomtatáshoz és biogyártáshoz.

3dnyomtatas_newsbrightland.jpg

A Virginia Techen többanyagos (multimaterial) programozható gyártóeljárást dolgoztak ki mikroméretű 3D nyomtatáshoz. A folyamat műgyanta-összekeverésből, integrált műgyanta kiszolgálásból és robotrendszer által végzett anyagtisztításból áll. Azért nagyon hasznos, mert printelés közben úgy váltogathatjuk az anyagokat, hogy tulajdonságaik nem kereszteződnek egymással.  

A Purdue Egyetem Zucrow Laboratóriumának, a világ legnagyobb felsőoktatási hajtómű-laborjának kutatói rendkívül ragadós, nyúlós anyagok 3D nyomtatását biztosító folyamatot dolgoztak ki. Az eljárással agyag vagy cookie tömörségű, nagyon pontos nyomatok készíthetők. A fejlesztés egyedi igény szerinti kerámiákat, masszív rakétákat, biomedikális implantátumokat, gyógyszereket, élelmiszereket eredményezhet.

A Szingapúri Technológia és Design Egyetemen (SUTD) bemutatták, hogyan nyomtathatók cellulózból nagyméretű tárgyak. Az eljárást a petespórás gombák kismennyiségű kitin cellulózrostok közé történő behatolásával megvalósuló szaporodásáról mintázták.

3dnyomtatas_newssingapore.jpg

A Dubai-illetőségű Immensa Technology Labs 3DP vállalat az Emírségek első szabadalmi oltalmát kérte sajátfejlesztésű módszerére, amellyel építőipari öntőformák printelhetők. A folyamathoz több nyomtatóeljárást kombinálnak egybe, az újrahasznosítható, tehát környezetbarát és a hagyományosaknál olcsóbban előállítható formákkal összetett beton-, cement- és gipszszerkezetek készíthetők.

A Washingtoni Állami Egyetem egyik kutatócsoportja 3D nyomtatással egylépéses munkafolyamatban készített el kétféle anyagból álló szerkezeteket. 3D nyomtatásnál eddig egyszerre általában csak egy anyagot használtak, az új megoldással gyártási folyamatok rövidíthetők le.

3dnyomtatas_newswasgingtonegyetem.jpg

A 3D szoftverfejlesztő és szolgáltató belga Materialise bejelentette, hogy hibrid partnerségre lépett a HCL Technologies globális IT-szolgáltatóval. A szubsztraktív és az additív gyártást, CNC-t és 3D nyomtatást hozzák közös nevezőre, és platformot alakítanak ki kiváló minőségű fémrészek egészségügyi, autóipari, légjármű-ipari, fogyasztói, művészeti stb. alkalmazásaihoz.     

A nemzetközi mérnöki szabványokkal foglalkozó SAE International az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság által is támogatott négy új szabványt dolgozott ki az LPBF (laser powder bed fusion) technológiára vonatkozóan. A kapcsolódó dokumentumok elsősorban fémnyomtatással készült, légi járműveknél és az űrhajózásban használt alkatrészekre vonatkoznak.

Az ausztráliai Newcastle Egyetemen fejlesztett közel egyméteres autonóm robotok alkotta csapat, a NUbots hamarosan a melbourne-i RoboCup robotfoci versenyen fog szerepelni. Mindegyik gép 3D nyomtatással készült.

3dnyomtatas_newstrumpandkim.png

A brit Liberty Games különleges csocsóval emlékezett meg Donald Trump és Kim Jong-Un szingapúri találkozójáról: a Nukleáris Futball összes játékosa a két vezető nyomtatott figurája. A cég emellett mindkettejüket meg is hívta közös csocsózásra.

Címkék: szabvány űrkutatás robot szabadalom gyógyszeripar repülőgép műgyanta implantátumok polimer innovátorok Dubai Szingapúr 4D nyomtatóanyagok szelektív lézeres szinterezés multi-material Materialise Donald Trump

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2214046138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása