HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Alternatív energiák és 3D nyomtatás

ferenck 2018.02.05. 08:30

A HP az ipari 3D nyomtatást új dimenziókkal gazdagító Jet Fusion rendszerének 2016-os bemutatása óta több nagyvállalattal (Deloitte, BMW Csoport, Nike stb.) működik valamilyen szinten együtt. A cég stratégiája, hogy a legjelesebb kutatóközpontokkal és vállalatokkal dolgozzanak együtt innovatív megoldásokon.

Legutóbb a francia atom- és alternatívenergiai bizottsággal, a CEA-val kötött és egy lyoni konferencián jelentett be együttműködést. A tervek szerint új digitális gyártófolyamatokat fognak közösen kidolgozni, és igyekeznek radikálisan átalakítani a 12 trillió dolláros szektort.

3dnyomtatas_hp.JPG

A legújabb Jet Fusion gép, a 4200 felturbózott változata, a 4210 valamikor márciusban mutatkozik be. Újdonsága, hogy több anyaggal kompatibilis, és potenciálisan 65 százalékkal csökkenti a gyártási költségeket.

A két cég a kutatásfejlesztésben igyekszik együttműködni, hogy új megoldásaikkal speciális ipari gyártóalkalmazásokat célozzanak meg. A k+f csapat Grenoble-ban fog dolgozni.

3dnyomtatas_hp0.JPG

A CEA becslése szerint a jelenlegi 3D nyomtatás 80 százaléka ipari keresletet elégít ki, de a technológiában bőven van fejlődési potenciális, hogy az eddiginél is jobban alkalmazkodjon olyan szektorokhoz, mint például a légjármű-gyártás vagy az ékszerészet. A HP-vel kötött három és féléves partnerséggel a Jet Fusion technológiájának gyártók számára történő finomhangolása mellett egyrészt az utómunkálatokon is akarnak javítani, másrészt új anyagokat, például fémeket és kerámiákat is terveznek használni.

A CEA történetében ez a második komolyabb együttműködés a 3D nyomtatás világában, 2014 óta ugyanis a francia printergyártó Prodways az egyik partnere. A polimer-szakértő HP mellett valószínűleg hamarosan keresnek egy fémnyomtatás-specialista óriást is, legalábbis logikus lépésnek tűnik, hogy azon a területen szintén folytassanak kutatásfejlesztéseket, dolgozzanak ki ígéretes megoldásokat.

A bizottság 3DP iránti elkötelezettségét jól szemlélteti, hogy 2017 decemberében, Párizs egyik külvárosában, Saclay-ben additív gyártóközpontot alapított. A központban gyártók, kutatási szervezetek és más szereplők működnek együtt, céljuk a 3D fémnyomtatás minél gyorsabb elterjesztése.

Címkék: ipar HP FDM fémnyomtatás alternatív energiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2513618964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása